Билборд

Билборд

Билборд рекламата е изключително ефективен маркетингов инструмент за малкия бизнес. Нейната уникална експозиция позволява да се достигне до широка аудитория. Билбордовете обаче не могат да бъдат таргетирани и не гарантират, че определена демографска група ще види вашата реклама. Въпреки това те са рентабилен вариант за реклама, който не е ограничен до едно място.

Цената на билборда може да бъде доста скъпа в зависимост от вида и местоположението на билборда. Билборд, разположен в близост до оживена улица, е много по-видим от такъв на страничен път. Ако се опитвате да продадете продукт, тогава билборд, който е видим за шофьорите, ще бъде по-ефективен. Цената на билборда зависи и от това колко близо е до трафика. Колкото по-близо е до оживена улица, толкова по-видим ще бъде за пешеходците, шофьорите и пътниците.

Ако търсите билборд в конкретен град, ще трябва да попитате за цената. Често не е лесно да се отговори на този въпрос, без да знаете повече за района, в който искате да бъде поставен вашият билборд. Най-добрият начин да получите приблизителна оценка е да се обадите на Ардор Айдия за билбордове и да поискате оферта.

Реклама билборд

Когато определяте цената на билборда, трябва да помните, че позиционирането на билборд е скъп процес. Някои билбордове могат да струват стотици хиляди левове. Възможно е дори да се наложи да платите по-висока цена през пиковите сезони. Така че, ако смятате да закупите билборд, не забравяйте да вземете предвид бюджета си, когато решавате колко сте готови да похарчите.

Когато търсите билборд, не забравяйте да обмислите рекламните си цели, бюджета и целевата си аудитория, преди да вземете решение. Освен това помислете за поддръжката на билборда. Колкото повече поддръжка има, толкова по-скъп ще бъде той. Също така помислете дали билбордът се намира в район с много други билбордове.

Билборд
Реклама билборд
Билборд реклама софия

Билборд реклама софия

Билборд рекламата в София и другите големи градове, може да бъде рентабилна и много ефективна, ако се прави правилно. Тя може да достигне от 40 000 до 100 000 души дневно, което я прави мощен рекламен инструмент. Билбордовете обаче не могат да се изключват като телевизионните реклами и ако са твърде провокативни, могат да предизвикат произшествие. Посланието, което искате да предадете, трябва да е просто и директно.

Въпреки че билбордовете не увеличават непременно броя на посещенията във вашия магазин, те повишават познаваемостта на марката. Тъй като повечето хора виждат един билборд няколко пъти, става по-лесно да свържат вашата марка с компанията. А ако билбордът има запомнящ се дизайн, хората вероятно ще запомнят марката в бъдеще.

Билборд размери

Билбордът представлява огромна печатна конструкция, обикновено изработена от винил. В миналото те са били съставени от части от хартия, които са били поставяни заедно. В наши дни обаче цифровият печат позволява един лист да съдържа цяло изображение. Средният размер на билборда е около 4 метра височина и 14 метра ширина. Разходите за реклама на билборд зависят от импресиите, тиража и демографските характеристики на района.

Билбордовете могат да бъдат с различни размери - от малки плакати на небостъргачи до големи реклами на оживени магистрали. Изборът на правилния размер е от решаващо значение за маркетинговата кампания на вашата марка. Не съществува един-единствен идеален размер, така че най-добре е да се възползвате от грунд за билбордове, който да ви помогне да вземете решение. Най-разпространеният размер е бюлетинът, който е вторият по големина стандартен размер билборд след грандиозните. Той има най-голямо въздействие.

Билборд размери
Билборд реклама
Билборд реклама

Ефективната билборд реклама е тази, която е лесна за разбиране и ангажираща. Рекламата не трябва да е твърде сложна, тъй като може да затрудни шофьорите. Освен това тя не трябва да бъде твърде провокативна. Това може да доведе до пътнотранспортно произшествие. По тази причина билбордовете трябва да имат само два или три цвята и не повече от шест думи.

Рекламата на билбордове е много ефективен метод за маркетинг на бизнеса. Тя може да ви помогне да популяризирате марката си и да засили усилията ви за входящ маркетинг. Важно е обаче да изберете агенция за билборд реклама, която може да осигури правилните резултати.

Външна реклама билборд

Най-важният фактор за определяне на разходите за билборд реклама е местоположението. Тъй като хората със сигурност ще минат покрай вашия билборд, най-добре е да го поставите на място, където ще го видят най-много хора. Използването на билборд на оживена улица ще ви помогне да достигнете до широка аудитория. То също така ви позволява да се насочите към различни видове потребители.

Външна реклама билборд